Крем супа от тиква с червен лук
Продукти
- 1 кг. тиква - обелена, изчистена и нарязана на парчета
- 400 мл вода
- 50 мл сметана
- 200 мл прясно мляко
- 1 глава червен лук
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне
- Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекване.
- В тиган загряваме зехтина и в него задушаваме до омекване, нарязания на ситно лук. Малко преди да го свалим от котлона, добавяме смачкания чесън и задушаваме още 1-2 минути, докато се усети аромата му.
- След това пасираме лука, чесъна и тиквата.
- Връщаме сместа на котлона като добавяме млякото, сметаната, солта и черния пипер.
- Оставяме да заври и снемаме от котлона.
- Сервираме топла, но не гореща, гарнирана с малко течна сметана.
Салата от царевица с магданоз и пармезан
Поставяме царевицата в купичка и към нея добавяме с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook