Close search

Лесен ябълков сладкиш

5.0
от общо 126 глас
Време: 40
Ниво: лесно
Порции: 12
Сервирай с 5 a852e0e9961b8fb2d7ac49d28a4cebe8c0323c8fb239b45e557c7dbc2ee2a33e Кафе

Лесен ябълков сладкиш photo-credit Ароматен ябълков сладкиш, лесен и вкусен

Начин на приготвяне

1. Обелваме и нарязваме ябълките на резенчета. Поръсваме ги с кафявата захар и канелата и сока на половин лимон. Оставяме ги да преседят около 10 мин. и ги отцеждаме.

2. Разбиваме с миксер яйцата със захарта, ванилията, добавяме и олиото за около 3-4 минути. След това добавяме киселото мляко. Пресяваме брашното и бакпулвера, щипка сол и го добавяме към сместта на ръка, като бъркаме с бъркалка, до получаване на хомогенна смес.

3. Взимаме кръгла форма (25-27 см диаметър) и я намазваме с масло, поръсваме с брашно или използваме хартия за печене, като я изрязваме по диаметъра на формата.

4. Изсипваме половината смес и върху нея нареждаме половината ябълки. След това нареждаме останалите ябълки върху сместта и поръсваме с малко кафява захар и парченца масло.

5. Печем на 180 градуса около 30 минути или до златисто. Изваждаме сладкиша да изстине и покриваме с кърпа. След като изстине, поръсваме с пудра захар по желание

1 Коментар

  1. Small
    Angel17

    That recipe is so easy to make. Thanks for sharing it! Fence Contractor Spring Hill, FL

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност