Постни зелеви сърми на фурна
Ниво: лесно
Порции: 6
Продукти
- 1 сушена люта чушка
- сол
- 1 с.л. доматено пюре
- чубрица
- червен пипер
- олио
- черен пипер
- 1 стрък праз лук
- 1 кисела зелка
- 200 г ориз
Начин на приготвяне
1. Нарязваме на ситно праз лука, задушаваме в олиото с малко сол, чубрица и черен пипер, нарязаната сушена чушка и малко вода, докато омекнaт. Добавяме ориза и запържваме докато стане стъклен.
2. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода, добавяме доматеното пюре и червения пипер. Задушаваме ориза за около 5-8 минути. Сваляме го от котлона и покриваме с капак, за да се задуши и изстине.
3. Приготвяме зелевите листа, като премахваме дебелата жилка на листото. Завиваме сърмите и ги подреждаме в тавичка. Покриваме ги със зелеви листа. Поливаме с олио и добавяме малко от зелевия сок.
4. Покриваме с капак и печем на загрята фурна на 200 градуса за около 40 мин. След това сваляме капака и оставаме сърмите да се запекат, като махаме и зелевите листа.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook