Мариновани шишчета
Продукти
- сол
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. червен пипер
- 0,5 връзка копър
- 4 скилидки чесън
- 4 с.л. лимонов сок
- 5 с.л. зехтин
- 1,5 кг месо , нарязано на парченца за шишчета
Начин на приготвяне
- В блендер изсипваме и пасираме зехтина, лимоновия сок, чесъна, копъра, кимиона, червения пипер и солта.
- В така получената марината поставяме нарязаното месо и го поставяме в хладилник за около час.
- След това го забождаме на шишчета и го печем в силно загрята фурна или BBQ.
- Сервираме със свежи зеленчуци по избор.
Лимонада с мед и агаве
В голяма кана смесваме фреша от лимон и меда, и разбъркваме добре. Добавяме водата и нектара от агаве...
Шербет от мандарини
Слагаме захарта в малка тенджерка и добавяме 400 мл от фреша.Загряваме внимателно като разбъркваме не...
принтирай
приготви
добави в любими
1 Коментар
85 минути са малко, но си заслужава за хубава BBQ. Може да пробвам тази рецепта от Kulinaria.bg. Жалко, че не мога да играя plants vs brainrots online докато се маринова месото!