Мариновано червено зеле
Продукти
- 1 червена зелка
- 50 гр сол
- 300 мл бяло вино
- 140 мл ябълков оцет
- 140 гр кафява захар
- 1 пръчка канела
- 1 индийско орехче
- 1 с.л. смляно индийско орехче
- 1 с.л. бял пипер
- 2 дафинови листа
- бахар на зърна
Начин на приготвяне
1. Нарязваме зелето на тънко и го осоляваме. Оставяме да омекне добре. Измиваме го, за да отстраним солта.
2. Смесваме продуктите в тиган и ги оставяме да кипнат. Махаме от котлона и оставяме да се охлади за 30 мин.
3. Смесваме маринатата със зелето и го слагаме в голям буркан. Съхраняваме на хладно или в хладилник до 2 седмици.
Миди с черен ориз
Загряваме олиото в плитък съд за готвене с капак, от типа на касерола. За предпочитане е ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook