Напукани бисквитки
Продукти
Начин на приготвяне
- На водна баня разтапяме шоколада и маслото, прибавяме ликьора.
- Оставяме шоколадовата смес да се охлади.
- Пресяваме и смесваме брашното, бадемовото брашно, бакпулвера и солта.
- Разбиваме яйцето и захарта.
- Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме до хомогенизиране.
- Прибавяме брашнената смес и разбъркваме.
- Полученото тесто покриваме със свежо фолио и оставяме за 15-30 минути в хладилника, за да се стегне. (С тестото се работи лесно, ако е добре охладено).
- Правим малки топчета, които овалваме в пудрата захар.
- Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.
- Печем в предварително загрята фурна, на 160 градуса, за около 10-15 минути
Телешки гулаш
Загряваме 4-5 с.л. зехтин заедно с маслото и запържваме нарязания на полумесеци лук, докато стане про...
Детоксикиращ коктейл
Измиваме спанака и го оставяме да изсъхне. Измиваме и почистваме плодовете и зеленчуците, след това г...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook