Никулденски шаран с булгур и подложка от салата
Продукти
- 1 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1 ч.ч. орехи
- 0,5 ч. ч. булгур
- 50 г сушени домати
- черен пипер
- 1 стрък праз
- риган
- 2 скилидки чесън
- копър
- сол
- 6 с. л. зехтин
- 1 лимон
- 1,5 кг шаран
- За гарнитурата
- 500 гр домати
- 2 краставици
- червен лук
- сол
- зехтин
- риган
- магданоз
Начин на приготвяне
1. Почистваме шарана от вътрешностите и люспите. Овкусяваме със сол и пипер. Нарязваме празът, чесънът и сушените домати на ситно. Запържваме ги в малко зехтин, докато празът омекне и стане златист.
2. Прибавяме булгура, наливаме бульона и овкусяваме с риган. Съдът се сваля от огъня и добавяме орехите, наситнения копър, сол и черен пипер.
3. Пълниме шарана с готовата смес, зашиваме рибата и я поставяме в тавичка за печене. Заливаме я със зехтин, сокът и настърганата кората от лимона, които предварително сме разбъркали добре, докато се получи кремообразна смес.
4. Печем около 120 мин на 180 градуса, като покриваме с фолио. Сервираме върху подложка от салата от домати и краставици и червен лук, които сме овкусили със сол, зехтин, риган и магданоз.
принтирай
приготви
добави в любими
4 Коментара
Hi there for your personal broad critique, then again particularly passionate the recent Zune, and additionally intend this specific, not to mention the beneficial feedbacks other sorts of everyone has posted, will determine if is it doesn’t answer you’re looking for. link klik88
great resources here. Ill be back for the next your posting. keep writing and happy blogging. rtp koitoto rtp slot gacor
great resources here. Ill be back for the next your posting. keep writing and happy blogging. rtp koitoto rtp slot gacor
Seriously very good contribution, I really depend on up-dates of your stuff. toca si esarfa absolvire