Октопод на тиган
Продукти
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме добре октопода. Одираме кожата.
- Сваряваме октопода за около 30-40 минути, в голяма тенджера с вода, с 1 с.л. сода бикарбонат.
- След като се свари, отделяме пипалата и ги посоляваме. Приготвяме дресинг с изцедения лимон, зехтин и риган, и ги заливаме.
- Загряваме оребрен тиган и го печем около 5-6 минути.
- По желание, сервираме с гарнитура от салата с белени розови домати, краставици и козе сирене.
Съвет:
Ястието е подходящо да се консумира с бяло вино и прясно изпечен хляб.
Коктейл с мента
В голяма чаша слагаме захарта, леда и половината от ментата.Добавяме спрайта и останалата мента.Разбъ...
Попска яхния
Нарязваме месото на парчета и го запържваме леко в част от мазнината, след което го изваждаме. В съща...
1 Коментар
Може да направите и октопода и без варене, но трябва да е по-малък на размери и леко да се начука с чук за пържоли. За по-чиста кухня :), можете да сложите прозрачно фолио и през него да го начукате. Така става крехко месото..