Омлет с пресен лук и кашкавал
Продукти
- 1 щипка сол
- 3 стръка магданоз
- 150 г кашкавал
- 1 връзка пресен лук
- 60 г краве масло
- 40 мл. прясно мляко
- 10 яйца
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и нарязваме на дребно пресния лук, и го задушаваме в част от мазнината, до полуомекване.
- Отделно счупваме яйцата (предварително добре измити в хладка вода или сапун) и ги разбъркваме леко с прясното мляко. Към тях прибавяме ситно нарязания магданоз и нарязания на парченца кашкавал. Към тази смес прибавяме леко охладеният полузадушен пресен лук.
- Объркваме добре всичко и го изсипваме в сгорещен, с останалата мазнина тиган.
- Сместа пържим от двете страни до готовност.
- Омлетът поднасяме топъл, със салата по избор.
Шоколадово суфле
Натрошаваме шоколада и го разтапяме заедно с маслото, на водна баня, като бъркаме непрекъснато.Разбив...
Печена тиква с мед
Измиваме и нарязваме тиквата на парчета. Обелваме я. На дъното на подходяща тава слагаме меда и захар...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook