Ореховки
Продукти
- 2 с.л. какао
- 2 с.л. брашно
- 120 г пудра захар
- 200 г орехи нарязани
- 2 белтъка
Начин на приготвяне
- Разбиваме белтъците на сняг заедно със захарта, на топло.
- Прибавяме брашното, какаото и нарязаните орехи.
- С помощта на чаена лъжичка изсипваме сместа на купчинки в тавичка, намазана с масло и посипана с брашно.
- Печем в умерена фурна.
Мраморен кекс
В купа разбиваме яйцата със захарта до пухкава смес. Прибавяме млякото, олиото, ванилията и бадемовия...
Кекс с вафли
Разбиваме захарта с киселото мляко и содата. След това добавяме олиото, брашното, какаото и вафлите (...
3 Коментара
Здравейте,
желателно е темературата да е умерена, което ще рече от 160 до 180 градуса / С макс.
В случая най-добре е да ги печете на 160 градуса / С.
Na kolko gradusa se pekat orehovkite?