Палачинкова торта с ягодов крем и шоколадова глазура
Продукти
- За крема:
- 200 г захар
- 500 г ягоди пресни
- 500 г маскарпоне
- За палачинките:
- 400 г брашно
- 5 яйца
- 50 г масло
- 800 мл прясно мляко
- За шоколадовата глазура:
- 150 г пудра захар
- 400 мл прясно мляко
- 500 г бял шоколад
- 50 г масло
Начин на приготвяне
- За палачинките: Разбъркваме яйцата, брашното и прясното мляко до получаването на гъста хомогенна смес.
- Разтапяме маслото и го прибавяме към вече готовата смес за палачинки.
- Запичаме ги на тиган.
- За крема: Пасираме ягодите със захарта и ги прибавяме към маскарпонето.
- Разбъркваме добре до получаването на кремообразна гладка смес.
- За шоколадовата глазура: Затопляме прясното мляко и прибавяме шоколада натрошен на парчета, пудрата захар и маслото.
- Бъркаме до пълното разтопяване на шоколада и леко сгъстяване на глазурата.
- След това оставяме да се охлади и сгъсти леко.
- Редим вече готовите палачинки една върху друга като между всеки ред намазваме с ягодовия крем.
- Накрая заливаме с шоколадовата глазура и оставяме да стегне.
- По желание, може да гарнираме с цели плодове.
Пълнено пиле с ябълки
За плънката: Изчистваме ябълките и патладжаните, нарязваме ги на средно големи кубчета и ги разбърква...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook