Пълнена пъстърва с бадеми здравословно
от общо
127 гласа
Време: 145
Ниво: лесно
Порции: 6
Ниво: лесно
Порции: 6
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- 1 с.л. пресен риган
- 4 с.л. ситно нарязан магданоз
- 300 гр белени бадеми
- пипер
- сол
- 4 с.л. краве масло
- 2 лимона
- 6 пъстърви
Начин на приготвяне
1. Почистваме и измиваме пъстървите, намазваме с лимон, поръсваме с пипер и сол и оставяме да преседят около 2 часа в хладилника.
2. Разбъркваме магданоза, начуканите на едро белени бадеми и добавяме маслото. Намазваме пъстървата отново с масло и пълним с плънката. Увиваме всяка една с конец за печене.
3. Подреждаме ги в тавичка и печем на 220 градуса около 25 мин.
Пенне с моцарела
1. Сваряваме 500 г пенне в подсолена вода, според указанията на продукта. 2. В дълбок тиган запържвам...
Сьомга с маслена заливка
1. Посоляваме сьомгата, заливаме я с лимоновия сок и изпичаме на грил или варим на пара.2. Запържваме...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook