Пълнозърнести палачинки с ябълки
Продукти
- 2 ябълки
- 40 г масло
- 1 пак. ванилия
- 4 яйца
- 1 с.л. кисело мляко
- 250 мл прясно мляко
- 70 г бяло брашно
- 80 г пълнозърнесто брашно
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и двата вида брашно, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ванилията.
- Обелваме и нарязваме на ситно ябълките. Прибавяме ги към сместа и разбъркваме внимателно.
- В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
- Преди поднасянето, може да намажем палачинките с мед и/или да декорираме с карамелизирани ябълки.
Пица със спанак и прошуто
От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни. Запържваме ситно нарязания лу...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook