Панирани печени пилешки бутчета
Продукти
- зехтин
- 75 г брашно
- 1 ч.л. шарена сол
- 2 ч. л. червен пипер
- 90 г корнфлейкс натурален
- 20 мл. вода
- 50 мл. кисело мляко
- 6 пилешки бутчета
100 г съдържат:
- 300 калории
- 11 г мазнини
- 15 г протеини
- 18 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Измиваме бутчетата и отстраняваме кожата. Отново ги измиваме и ги подсушаваме леко.
- В купа, натрошаваме хубаво корнфлейкса.
- Добавяме пипера и солта, и разбъркваме добре.
- В друга, по малка купа смесваме киселото мляко и водата. Разбъркваме добре.
- В плитка чиния поставяме брашното.
- Подсушените пилешки бутчета едно по едно потапяме първо в брашното. Изтръскваме ги от излишното и ги потапяме в млякото.
- Накрая ги овалваме в натуралния корнфлейкс, като ги притискаме с пръсти.
- След това ги нареждаме в застлана с хартия за печене огнеупорна тава и ги напръскваме със зехтин.
- Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 40-45 минути или докато придобият златист цвят.
- Поднасяме със салата по избор.
Салата
Измиваме и нарязваме домата.Обелваме и нарязваме краставицата.Обелваме, измиваме и нарязваме лука. См...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook