Пържени ньоки
от общо
127 гласа
Време: 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- 500 гр ньоки
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 0,5 чаша пармезан
- щипка червен пипер
Начин на приготвяне
1. Слагаме зехтина в тиган на тих огън, добавяме намачкани скилидките чесън и червеният пипер и оставяме да се овкуси за 5 минути.
3. Прецеждаме зехтина и го оставяме настрана. Приготвяме ньоките, като ги слагаме в подсолена вода, докато започнат да изплуват.
4. В тиган слагаме овкусеният зехтин да се загрее на средна температура и добавяме ньоките, пържим ги до златисто.
5. Когато всяка от страните на ньоките се запържи и придобие хрупкава коричка, добавяме по желание нарязани на ситно скилидки чесън и оставяме за няколко минути.
6. Поднасяме с прясно настърган пармезан.
Запечен патладжан с шунка и сметана
1. Разрязваме патладжаните на половина и правим раз...
1 Коментар