Пай с круши
Продукти
- За масленото тесто:
- 50 г пудра захар
- 150 г брашно
- 100 г масло
- 1 яйце
- За плънката:
- 200 г круши обелени и нарязани
- 100 г захар
- 50 мл. бяло вино
- 15 г нишесте
- настъргана кора от лимон
- 1 пак. ванилена захар
Начин на приготвяне
- Сваряваме нарязаните круши заедно със захарта и виното. Разтваряме нишестето със студена вода и доливаме като бъркаме непрекъснато докато се сгъсти. Накрая добавяме ванилената захар и настърганата кора от лимон. Оставяме да се охлади.
- Замесваме тестото от размекнатото масло, брашно, яйце и пудра захар. Оставяме го за 1 час в хладилника.
- Разточваме кора от тестото с дебелина 0.5 см и оставяме настрани малка топка от тестото за приготвяне на лентички за декорация.
- Разстиламе тестото в намазнена форма за пай и покриваме и стените. Изсипваме охладената плънка и покриваме с лентичките.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 20 минути (до зачервяване).
Лимоново суфле
В купа разбиваме жълтъците заедно със захарта. Добавяме маслото. Разбиваме. След това добавяме брашно...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook