Пай с праскови
Продукти
- За масленото тесто:
- 1 яйце
- 50 г пудра захар
- 150 г брашно
- 100 г масло
- За плънката:
- 15 г нишесте
- 45 мл. бяло вино
- настъргана кора от лимон
- 100 г захар
- 200 г праскови обелени и нарязани
- 1 пак. ванилена захар
Начин на приготвяне
- Сваряваме нарязаните праскови заедно със захарта и виното. Разтваряме нишестето със студена вода и доливаме като бъркаме непрекъснато докато се сгъсти. Накрая добавяме ванилената захар и настърганата кора от лимон. Оставяме да се охлади.
- Замесваме тестото от размекнатото масло, брашно, яйце и пудра захар. Оставяме го за 1 час в хладилника.
- Разточваме кора от тестото с дебелина 0.5 см.
- Разстиламе тестото в намазнена форма за пай и покриваме и стените. Изсипваме охладената плънка.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 25 минути (до зачервяване).
Салата от царевица с лук и синьо сирене
Поставяме царевицата в купичка и към нея добавяме н...
Бутер кроасани с кашкавал
Разстиламе бутер тесто върху кухненски плот и го разрязваме на триъгълници.В основата на всеки слагам...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook