Пенне с миди
Продукти
- 3 с.л. зехтин
- 1 стрък лимонена трева
- 100 мл бяло вино
- риган
- 1-2 скилидки чесън
- черен пипер
- сол
- магданоз
- 1 кг пресни черни миди
- 500 г пенне
Начин на приготвяне
1. Сваряваме 500 г пенне в подсолена вода, според указанията на продукта.
2. В дълбок тиган запържваме леко смачкания чесън със сол, добавяме риган, черен пипер и бялото вино. Добавяме и стръка лимонена трева и оставяме да изври леко виното.
3. Добавяме добре измитите с четка миди и затваряме с капак за 2-3 мин. докато мидите се разтворят. Отстраняваме тези, които не са се разтворили.
4. Прибавяме прецедените пенне в тигана и разбъркваме добре. Гарнираме с магданоз и поднасяме.
Салата от зелен фасул
1. Сваряваме зеления фасул до готовност и оставяме да изстине леко. Можем да използваме замразен, пре...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook