Прасковен пай
Продукти
- за плънката:
- 4 яйца
- 500 г праскови (може и от компот)
- 200 г заквасена сметана
- 300 мл. прясно мляко
- 3 с.л. захар
- за тестото:
- 1 щипка сол
- 1 пак. ванилия
- 300 г масло
- 4 с.л. захар
- 500 г брашно
Начин на приготвяне
- Пресяваме брашното в дълбока купа и го смесваме със сухите продукти. Добавяме леко разтопеното масло.
- След като омесим тестото, го увиваме във стреч фолио и го слагаме в хладилиника за около 45 минути.
- Разстиламе тестото във форма за пай и го печем на 180 градуса, около 20 минути.
- Разбиваме яйцата, сметаната, млякото и захарта на водна баня, около 10 минути - докато започне да се сгъстява. По желание, може да добавим нарязани на дребно обелени праскови.
- Изсипваме плънка върху изстиналото тесто и украсяваме с обелените и нарязан праскови.
- Печем около 25-30 минути.
Съвет:
При сервиране, може да гарнираме с топка сладолед.
Сирене по тракийски
Намазваме дъното на гювечето с маслото.Измиваме и нарязваме домата на филийки.Натрошаваме сиренето, н...
Сладко от ягоди
Почистваме и измивамеягодите.В съда, в който ще варим ягодите нареждаме ред ягоди, ред захар. Оставям...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook