Ръжена курабия със сушени смокини и крокант
Продукти
- 248 гр ръжено брашно
- 152 гр типово брашно
- 2 ч. л. сода
- 8 с.л. вода
- 4 с. л. пчелен мед
- 120 гр кафява захар
- 200 гр краве масло
- 200 гр нарязани сушени смокини/може и кайсии
- 48 гр крокант (или печени ядки )
- ванилия
Начин на приготвяне
1. Маслото, медът, захарта и водата се разтопяват на
слаб огън, без да завира сместа. Отстранява се от котлона и се добавя содата.
2. Сместа се оставя да изстине и след това се добавят сухите съставки. Омесва се
меко тесто, което се разделя на 13 равни части и се оформят кръгли курабии с
диаметър около 10 см.
3. Оформените курабии се пекат за 7-8 мин. на 170 градуса.
4. След като изстинат могат да се полеят с малко шоколад за украса.
Пълнозърнеста курабия с шоколад и орехи
1. Маслото, медът, захарта и водата се разтопяват...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook