Саганаки
Продукти
- пресен босилек
- сух риган
- 100 мл доматен сос
- 10 бр маслини
- 1 нарязан обелен и почистен от семките домат
- 100 гр скариди
- 100 гр калмари, сварени
- 100 гр октопод, сварен
- зехтин
- сол
- пресен лук
- 80 гр фета
- 2 сушени домата
- черен пипер
Начин на приготвяне
1. В тиган с нагорещена мазнина готвим морските дарове около минута.
2. Добавяме маслините, чесъна, сушените домати, доматения сос, пресните домати и готвим докато соса докато се сгъсти.
3. Слагаме подправките и сиренето и готвим още минута, две.
4. След като ястието е готово овкусяваме със сол и пипер.
Котлети от лаврак
1. Нарязваме лаврака на котлети.
2. Овалваме го в сместа от семола, трохи, галета и подправки.
3. П...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook