Салата с булгур, нар и мента
Продукти
- 1 ч.ч. булгур
- 1 нар
- 250 гр сирене "фета"
- 1 червен лук
- прясна мента
- зехтин
- сол
- 1 лимон
- пресен магданоз
Начин на приготвяне
1. Сваряваме булгура и прецеждаме. Оставяме да се охлади (може и да разстелем върху кърпа). Нарязваме на ситно червения лук и магданоза.
2. Изчистваме семената на 1 нар. Нарязваме сиренето фета на кубчета. Приготвяме дресинг от зехтин и сока на един лимон (в съотношение 3:1) и разбъркваме дресинга с тел, за да се получи кремообразна консистенция.
3. Разбъркваме булгура с лука, магданоза, посоляваме на вкус и добавяме дресинга. Сервираме като декорираме с нар, сирене фета на кубчета и листа прясна мента.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook