Шоколадов кекс с карамелена глазура
Продукти
Начин на приготвяне
- Черният шоколад и маслото разтапяме заедно на водна баня и оставяме да се охлади.
- Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
- Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
- Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. Накрая слагаме маслото и шоколада.
- Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма.
- Печем кекса в предварително загрята на 170 градуса фурна (проверяваме с клечка за готовност - около 45 минути).
- След като извадим кекса от фурната, изчакваме да поизстине, обръщаме го и го заливаме с карамела.
Филийка с филаделфия и сладко от ягоди
Намазваме филийката с филаделфията. Отгоре добавяме...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook