Шоколадов щрудел с круши
Продукти
- 1 есенция ром
- пудра захар
- 250 гр фини кори
- 100 гр марципан
- 100 гр черен шоколад
- щипка джинджифил
- 1 .с.л. какао
- 100 гр обикновени бисквити
- 1 ч.л. канела
- 4 с.л. кафява захар
- 85 гр масло
- 5 круши
Начин на приготвяне
1. Разтапяме малко масло, добавяме почистените и нарязани круши и 1 с.л. захар. Готвим около 5 мин. и оставяме да се охладят. Добавяме есенцията ром, натрошените бисквити, канелата, какаото, джинджифила, марципан и 2 с.л. захар. Разбъркваме добре.
2. Взимаме голяма плоска тава. Разстиламе един лист от фините кори. Поръсваме със захар и малко разтопено масло, като редуваме така всичките кори. Изсипваме сместта по дължина в единия край и навиваме на руло. Покриваме рулото с домакинско прозрачно фолио и го слагаме във фризера да стегне за около 15 мин.
3. Загряваме фурната на 180 градуса и поставяме рулото в нагорещената тава, като преди това го намазваме с разтопено масло и поръсваме със захар. Печем около 40 мин. и поръсваме с пудра захар преди да сервираме.
По желание можем да приготвим тесто за щрудела, вместо фини кори от 500 гр брашно, 10 гр сол, 50 мл олио, 1 яйце и 200 мл хладка вода.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook