Шоколадов сладкиш с лимон и зехтин
Продукти
Начин на приготвяне
- Черният шоколад разтапяме на водна баня и оставяме да се охлади.
- Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
- Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
- Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. Добавяме лимоновия сок и разбъркваме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. Накрая добавяме зехтина и шоколада.
- Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма.
- Изпичаме сладкиша в предварително загрята на 170-180 градуса фурна (проверяваме с клечка за готовност).
Пица с царевица, лук, чушки и маслини
Почистваме и нарязваме лука и чушките. Разточваме т...
Пица с кашкавал, моцарела и пресни домати
Измиваме доматите и ги нарязваме на кръгчета. Поста...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook