Шоколадов сладкиш с моркови
Продукти
- 2 ч.л. сода
- 2 ч.л. бакпулвер
- 5 яйца
- 1 ч.ч. олио
- 1 ч.л. канела
- 150 г кафява захар
- 2 ч.ч. брашно
- 1 щипка сол
- 3 ч.ч. моркови , настъргани
- 1 ч.ч. орехи
- 2 с.л. какао на прах, натурално
- 160 г черен шоколад , разтопен на водна баня
- за глазурата:
- 225 г крема сирене със стайна температура
- 6 с.л. масло - обезсолено, на стайна температура
- 2 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.л. ванилия , екстракт
- 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне
- В голяма купа смесваме брашното с бакпулвера, захарта, канелата, содата и солта.
- Разбъркваме ги добре и добавяме олиото на тънка струйка, и разбитите яйца, едно по едно.
- Прибавяме разтопения на водна баня шоколад и разбиваме добре.
- След това добавяме морковите и счуканите орехи. Разбъркваме сместа до хомогенност.
- Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 45 минути.
- За глазурата: разбиваме добре крема сиренето и маслото. След това, добавяме бавно пудрата захар и бъркаме докато сместа стане хомогенна. Когато сместа е готова, добавяме ванилията и лимоновия сок.
- Сладкиша намазваме/покриваме с крема и оставяме в хладилник за около 3-4 часа.
- По желание, преди сервиране поръсваме сладкиша с малко орехови ядки.
Шоколадов кекс с орехи
Черния, млечния шоколад и маслото разтапяме заедно, на водна баня и оставяме да се охлади.Разбиваме я...
Салата от авокадо с нар
Почистваме и нарязваме доматите и авокадото. Накъсваме руколата и я поставяме заедно с доматите и аво...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook