Шоколадов сладолед с фъстъчено масло
Продукти
- 160 мл вода
- 150 г захар
- 100 г фъстъчено масло
- 50 г краве масло
- 300 г натурален шоколад
- 500 мл сметана
- 5 жълтъка
Начин на приготвяне
- Разтапяме шоколада и кравето масло на водна баня. Поставяме захарта и водата да се варят на слаб огън. Когато се получи гъст сироп, го оставяме леко да се охлади.
- Разбиваме жълтиците с миксер като постепенно добавяме от получилият се захарен сироп. Разбиваме и сметаната, и след това добавяме към нея разбитите жълтъци и фъстъченото масло. Накрая добавяме сметаната към шоколада и бъркаме докато се получи хомогенна смес. Замразяваме в машината за сладолед.
- Ако не разполагаме с такава, изсипваме сместа в подходяща кутия и я поставяме във фризера. След като е замръзнал наполовина, изваждаме сладоледа, отново го разбиваме с миксер, за да се получи хомогенна смес, и го връщаме във фризера. Повтаряме процедурата още веднъж и след това оставяме да замръзне напълно.
- Когато това стане, изваждаме сладоледа от фризера и го поставяме в хладилника за около 30 минути.
Мини кебапчета с чубрица
Омесваме добре каймата с кимиона, чубрицата и пресования чесън.Оформяме малки кебапчета, които преди ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook