Шоколадов сладолед с кафе и канела
Продукти
- 220 г сухо мляко , разтворено в топла вода (спрямо описанието на опаковката)
- 80 г натурален шоколад
- 5 с.л. захар
- 50 мл кафе еспресо
- 1 ч.л. желатин
- 4 с.л. вода , студена вода
- 1 пак. ванилия
- канела на пръчици за украса и аромат
Начин на приготвяне
- Изсипете захарта в млякото и разбъркайте добре докато се разтвори напълно. Желатинът са разтваря в 1 с.л. студена вода. Слага се на слаб огън докато се разтвори напълно, след което се изсипва в млякото със захар.
- Така приготвената смес поставете в хладилник, докато замръзне на кристали. С помощта на блендер разбийте хубаво замръзналата смес.
- Разтворете шоколада на водна баня заедно с 3 с.л. студена вода. Добавете в него хладкото кафе и ванилията, и всичко заедно смесете с млякото. Разбъркайте добре и поставете в подходящ съд и обратно във фризера за да замръзне.
- Преди сервиране добавете по пръчица канела.
Телешки стек със зехтин
Загряваме оребрен тиган на среден огън и го намазваме с малко зехтин. Овкусяваме стековете със сол и ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook