Сладки "Френски макарони" с лимон
Продукти
- за макароните:
- 4 г сладкарска боя жълта
- 120 г бадемово брашно
- 200 г пудра захар
- 25 г захар кристална
- 2 капки оцет
- 100 г белтъци
- за пълнежа:
- 120 г бял шоколад
- 120 течна сметана сладкарска
- 1 с.л. лимонова кора настъргана
- 1 ч.л. лимонов сок
Начин на приготвяне
- За макароните: Разбиваме белтъците на пяна, заедно с капките оцет. Постепенно добавяме по малко от кристалната захар.
- Разбиваме до получаване на плътен белтъчен крем.
- Добавяме боята и разбъркваме леко.
- Пресяваме 2-3 пъти бадемовото брашно и пудрата захар до получаване на фина пудра.
- Към кремообразната смес прибавяме на няколко (3-4) пъти сухите съставки и разбъркваме внимателно с шпатула, до получаване на гъсто тесто.
- Готовата смес пълним в пош с кръгъл накрайник и шприцоваме върху хартия за печене.
- Оставяме макароните за около 40-45 минути да изсъхнат. (Важно е при допир да не лепнат - по този начин ще избегнем напукването на макароните).
- Печем около 20 минути в предварително загрята фурна на 150 градуса.
- Прехвърляме макароните върху метална скара до пълното им охлаждане.
- За крема: Загряваме сметаната до кипване.
- Сваляме от котлона и прибавяме начупения на малки парченца шоколад.
- Разбъркваме шоколада до пълното му разтваряне.
- Добавяме настърганата лимонова кора и лимоновия сок.
- Оставяме сместа за около два часа в хладилника, да се охлади.
- Разбиваме на пухкав крем и с него слепваме макароните.
Кашкавал в галета
Нарязваме кашкавала на кубчета (с големина според вкуса ни).В купа разбъркваме яйцата.Нагорещяваме ма...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook