Сладкиш с карамелизирани праскови
Продукти
Начин на приготвяне
- Включваме фурната на 200 градуса да се загрее предварително.
- Разбиваме яйцата със захарта до побеляване (докато си увеличат обема два пъти).
- Прибавяме ванилията. Пресяваме брашното с бакпулвера и постепенно добавяме към яйцата, като разбиваме непрекъснато. На дъното на 28 см. кръгла тортена форма изсипваме 40 гр. захар + 1 с.л. вода и карамелизираме.
- Оставаме да се охлади и намазваме обилно дъното и стените на формата с масло.
- Много добре отцедените праскови от компота, нареждаме с изпъкналата част надолу, на дъното на формата. Отгоре изсипваме тестото.
- Печем при 200 градуса, около 30 минути. След това обръщаме сладкиша върху чиния за сервиране и сиропираме докато е горещ със сока от компота.
- Оставяме да изстине и сервираме с топка ванилов сладолед или малко разбита сметана.
Грис каша
Слагаме гриса да се вари във водата при непрекъснато бъркане. Сваряваме и ябълката/крушата, докато ом...
Апетитно пилешко задушено
Задушаваме пилешкото филе и лука. Добавяме моркова и доливаме вода. Оставяме сместа да къкри и я похл...
1 Коментар
Много лесен и бърз за приготвяне сладкиш, тестото е лек пандишпан, само добре трябва да се сиропира. Понякога сока от компота само не е достатъчен и ако е много сгъстен, можете да го разредите с малко вода. bon apetit!!