Соленки
Продукти
- 1 яйце
- 200 г кашкавал настърган
- 1 пак. бутер тесто
Начин на приготвяне
- Разстиламе бутер тестото и го намазваме с яйце. Поръсваме го с настъргания кашкавал.
- Нарязваме го на дълги ленти, които после оформяме на квадрати и режем всеки един по диагонал.
- Навиваме триъгълниците на руло по диагонал, мажем отгоре с яйце и поръсваме с още кашкавал.
- Печем на предварително загрята на 200 градуса фурна, около 10 -15 минути.
Съвет: Когато извадим бутер тестото от фризера го приготвяме докато е студено, не го оставяме да се размекне.
Сладкиш "Mille-feuille"
Намасляваме тавичка и разстиламе хубаво тестото. Намазваме го с маслото и го оставяме за 10 минути да...
Пълнен шаран
Измиваме и почистваме шарана много добре със студена вода, изцеждаме го и го посоляваме на вкус. Почи...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook