Close search

Спаначена салата с млечен мус и орехови бисквитки

4.4
от общо 136 гласа
Време: 20 мин. (подготовка 24ч.)
Ниво: професионално
Порции: 4

Спаначена салата с млечен мус и орехови бисквитки photo-credit Спаначена салата с млечен мус и орехови бисквитки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и почистваме зеленчуците. Обелваме гъбите и лука.
  2. Сушените домати нарязваме на едро. Лука режем на тънки шайби.
  3. В купа, смесваме всички продукти и ги заливаме с дресинга. Ако е необходимо добавяме още сол.
  4. Разбъркваме внимателно.
  5. За дресинга: Изпичаме орехите. Обелваме люспите.
  6. Нагряваме зехтина и добавяме орехите.
  7. Завиваме ги със стреч фолио и оставяме така за 24 часа, на стайна температура. После добавяме останалите съставки и прибавяме към салатата.
  8. За муса: Отцеждаме млякото между 6 и 8 часа. Натрошаваме сиренето. Добавяме ситно нарязаните подправки и разбъркваме.
  9. За бисквитката: На стайна температура разтапяме маслото. Разбиваме леко белтъците. Нарязваме орехите на ситно.
  10. Пресяваме брашното върху белтъка. Добавяме орехите и маслото.
  11. Разбъркваме с миксер.
  12. Оставяме сместа в хладилник за 2 часа, да се стегне.
  13. Изваждаме я от хладилника и оставяме около 20-30 минути да "отпусне".
  14. След това разстиламе върху тавичка с хартия за печене в желаната форма.
  15. Печем на 180 градуса, около 10-12 минути.

* Спаначена салата с млечен мус и орехови бисквитки може да опитате в ресторант „La Terrazza di Serdica“.

Още от : салати

2 Коментара

  1. Small
    Sophia

    Wow, this spinach salad with creamy mousse and walnut cookies looks amazing! The mix of fresh spinach, nuts, and that Monkey Mart light mousse sounds super tasty and really fancy.

  2. Small
    Карамел

    Изглежда и звучи прекрасно. Благодаря за идеята

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност