Спаначена салата с млечен мус и орехови бисквитки
от общо
136 гласа
Време: 20 мин. (подготовка 24ч.)
Ниво: професионално
Порции: 4
Ниво: професионално
Порции: 4
Продукти
- 80 г червен лук
- 12 сушени домата
- 8 гъби средно големи
- 800 г спанак
- за дресинга:
- сол на вкус
- 50 мл. бял соев сос
- 100 мл. балсамов оцет
- 150 г орехи
- 300 мл. зехтин
- за млечния мус:
- 3 г див лук ситно нарязан
- 5 г магданоз ситно нарязан
- 80 г сирене обезсолено
- 250 г цедено кисело мляко
- 5 г копър ситно нарязан
- 0,5 скилидка чесън ситно нарязан
- за ореховата бисквитка:
- 100 г орехи
- 100 г масло
- 100 г белтъци
- 100 г брашно
Начин на приготвяне
- Измиваме и почистваме зеленчуците. Обелваме гъбите и лука.
- Сушените домати нарязваме на едро. Лука режем на тънки шайби.
- В купа, смесваме всички продукти и ги заливаме с дресинга. Ако е необходимо добавяме още сол.
- Разбъркваме внимателно.
- За дресинга: Изпичаме орехите. Обелваме люспите.
- Нагряваме зехтина и добавяме орехите.
- Завиваме ги със стреч фолио и оставяме така за 24 часа, на стайна температура. После добавяме останалите съставки и прибавяме към салатата.
- За муса: Отцеждаме млякото между 6 и 8 часа. Натрошаваме сиренето. Добавяме ситно нарязаните подправки и разбъркваме.
- За бисквитката: На стайна температура разтапяме маслото. Разбиваме леко белтъците. Нарязваме орехите на ситно.
- Пресяваме брашното върху белтъка. Добавяме орехите и маслото.
- Разбъркваме с миксер.
- Оставяме сместа в хладилник за 2 часа, да се стегне.
- Изваждаме я от хладилника и оставяме около 20-30 минути да "отпусне".
- След това разстиламе върху тавичка с хартия за печене в желаната форма.
- Печем на 180 градуса, около 10-12 минути.
* Спаначена салата с млечен мус и орехови бисквитки може да опитате в ресторант „La Terrazza di Serdica“.
Пилешко филе с аспержи, черен ориз и шафранов сос
Леко нагряваме тиган с маслото и зехтина за пилето....
принтирай
приготви
добави в любими
2 Коментара
Wow, this spinach salad with creamy mousse and walnut cookies looks amazing! The mix of fresh spinach, nuts, and that Monkey Mart light mousse sounds super tasty and really fancy.
Изглежда и звучи прекрасно. Благодаря за идеята