Суши лодки с ролца от раци
Продукти
- 300 г суши ориз (сготвен)
- соев сос
- 20 чери домати
- 1 малка къдрава зелена салата
- 3 листа водорасли нори
- ½ с.л. паста уасаби
- 2 с.л. майонеза
- 140 г царевица на зърна
- 100 г сурими (ролца от раци)
Начин на приготвяне
1. Нарязваме ролцата от раци на парченца с дължина около 1 см и с пръсти ги разделяме на лентички. Изцеждаме много добре царевицата от водата.
2. В голяма купа смесваме царевицата, ролцата от раци, майонезата и пастата уасаби. Разделяме суши ориза на порции по 18-20 г. Оформяме от него с пръсти 20 цилиндри.
3. Нарязваме листата нори на правоъгълници с размери 3 х 15 см и ги увиваме около озовите цилиндри. В така оформените суши-лодки натискаме леко ориза надолу и пълним с плънката.
4. Измиваме доматите, нарязваме ги на две половини. Измиваме и накъсвяме на дребно и салатата. Подправяме ги със соев сос и гарнираме с тях суши-лодките като ги оставим да стърчат артистично, наподобявайки платна.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook