Close search

Тайландско къри със скариди, картофи и зеленчуци 

4.5
от общо 129 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: средно
Порции: 1

Тайландско къри със скариди, картофи и зеленчуци  photo-credit Тайландско къри със скариди, картофи и свежи зеленчуци 

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Загрейте зехтина в голям тиган или уок. Запържете къри пастата и лимонената трева за 1 минута, докато отпуснат аромата си. Добавете чушките и картофите и разбъркайте, за да се овалят в къри пастата. След 1 - 2 минути сипете кокосовото мляко и бульона, и сложете листата от лайм. След като сместа заври, оставете да къкри 15 минути, докато картофите омекнат.
  2. Прибавете всички останали съставки, но ако смятате да замразявате ястието, не слагайте спанака и кориандъра. Оставете на огъня около 4 минути, докато скаридите порозовеят. Сервирайте по желание с лимонови резенчета (или охладете и замразете в подходящ съд). 
  3. За порция: 324 ккал; 20 гр. протеини; 18 гр. въглехидрати; 20 гр. мазнини; 15 гр. наситени мазнини; 3 гр. влакнини; 7 гр. захари; 1,97 гр. сол.

Съвет: 

Листата от кафир лайм се използват широко в тайландската кухня. Те придават на ястието свеж лимонов вкус и аромат. Ще ги откриете в големите супермаркети или азиатските магазини. Вместо тях може да използвате ситно настъргана кора от лайм, която да прибавите към края на готвенето.

Още от : риба

1 Коментар

  1. Small
    Jessy

    Add the rest of the ingredients, omitting the coriander and spinach if the dish will be frozen.
    asphalt contractors dunedin

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност