Торта брюле с ягоди
Продукти
- За блата:
- 100 г масло
- 250 г обикновени бисквити
- 50 г филирани бадем
- За гарниране:
- 20 г желатин , сладкарски
- 300 г ягоди
- 500 мл вода
- За крем брюле:
- 150 г захар
- 1 пръчка ванилия
- 8 жълтъка
- 700 мл течна сметана
Начин на приготвяне
- Натрошаваме бисквитите и след това хубаво ги разбъркваме с маслото и филираните бадеми.
- Във форма за торти полагаме блата и хубаво го притискаме към дъното на формата.
- За крема: изсипваме сметаната в дълбок съд, прибавяме пръчката ванилия и загряваме на котлона.
- Разбиваме жълтъците със захарта, докато тя се разтопи.
- Снемаме ванилията и сметаната и на тънка струя прибавяме сместа към разбитите жълтъци. Връщаме на котлона и бъркаме непрекъснато на бавен огън, до нейното сгъстяване.
- Изсипваме вече сгъстената смес върху блата от бисквити.
- Печем на водна баня в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 25-30 минути.
- След изпичането оставяме тортата да се изстуди много добре и гарнираме с нарязаните ягоди.
- Разтваряме желатина в 500 мл вода на ниска температура, на водна баня и с него намазваме/поливаме внимателно ягодите. (По този начин ги запечатваме и остават по-дълго време свежи и пресни).
- Порцираме и сервираме.
Зеленчукова яхния с нахут
Накисваме нахута за 5-6 часа във вода.След това го варим час-час и половина.Почистваме и нарязваме на...
Сладко от дюли
Измиваме и настъргваме дюлите.В дълбока тенджера изсипваме водата и захарта. Поставяме ги на котлона ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook