Ванилени бухтички
Продукти
Начин на приготвяне
- Поставяме содата в киселото мляко (което е добре да е на стайна температура) и го бъркаме докато шупне.
- Пресяваме брашното заедно с ванилията през сито, над пластмасова купа. В средата на брашнената купчинка правим кладенче. Над него чукваме яйцата едно по едно. Добавяме киселото мляко и солта. Събираме тестото, постепенно на топка. Трябва да бъде меко, за да може да се разточи кора, която да е с дебелина около половин сантиметър. Вземаме ножче или подходяща чаша и изрязваме кръгчета или формички по избор.
- Включваме котлона да загрява и слагаме тиган с олио. Поръсваме го отгоре със сол.
- Пържим бухтите в загрята мазнина, до златисто. Изваждаме ги с помощта на вилица, като отцеждаме добре от мазнината.
- Преди сервиране по желание може да ги поръсим с малко пудра захар.
Доматена крем супа с моркови и босилек
Почистваме и нарязваме лука, чесъна и босилека. Зап...
Телешки стек със зехтин
Загряваме оребрен тиган на среден огън и го намазваме с малко зехтин. Овкусяваме стековете със сол и ...
1 Коментар
Направих ги. Доволна съм от вкуса. Не са сладки, ако не се поръсят с пудра захар. Аз добавих една лъжица захар в тестото, защото исках малко да сладнят. Много са нежни и ароматни с тази ванилия. Чудестни са за закуска с някаква напитка, защото са сухички и с големи шупли отвътре. Не стават мазни, ако се оцедят върху салфетка. За да станат като на снимката, кръгчетата трябва да са малки - около 5 см. По добре е да се пържат в маслена баня, отколкото на тиган и в никакъв случай не трябва да прегаря повърхността. Тестото трябва да е възможно най-меко за да станат пухкави.