Ароматни Великденски козунаци
Добавено от
AntoanetaStoeva
Видяна: 4633
Продукти
яйца -6 бр. брашното -около 1-1,5 кг. масло-250 гр. захар-2 ч.ч. прясно мляко-300мл. мая-1 кубче ванилия, ром,лимон,портокал-по 1 капсула сушени плодове
Начин на приготвяне
Маята /1 кубче/ се разтваря в малко хладка вода с щипка захар. Прясното мляко /300 мл./ трябва да е топло, като захарта /2 ч.ч./ може да се разтвори в него. От яйцата /6 бр./ се отделя жълтък за намазване отгоре. Сухите плодове-кайсия, смокиня, стафиди, се накисват предварително в ром или някакъв друг алкохол и след това се овалват в брашно. Замесва се меко тесто от брашното /около 1-1,5 кг./ , яйцата, маята, прясното мляко, захарта, маслото и ароматите /ванилия, ром,лимон,портокал-по 1 капсула/, който имате или обичате. Тестото изисква малко повече месене и време за втасване, тъй като има захар в него. След като втаса се прибавят сушените плодове. Оформя се като плетеница или друга форма. Маже се с жълтъка и се поръсва със захар, бадеми. Пече се в умерена фурна. Да ви е сладко и шарени Великденски празници
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook