Чорбаджийска баница
Добавено от
SimiSomerhalder
Видяна: 5240
Продукти
Необходими продукти: 1кг. брашно 2 яйца 1 супена лъжица оцет 1 супена лъжица олио 5 супени лъжици кисело мляко щипка сол Необходими продукти за плънка; 500гр. спанак 500гр.лапат 500гр. праз лук 500гр. сирене 5 супени лъжици кисело мляко щипка сода за хляб
Начин на приготвяне
Начин на приготвяне на плънката: Спанакът, празият лук и лапатът се нарязват и задушават в олио.След като изстинат се прибавя натрошеното сирене и яйцата киселото мляко и содата за хляб. Начин на приготвяне: Пресяваме брашното и правим кладенче, в което слагаме яйцето, оцета и олиото.Тестото се меси до получаване на мехурчета.След измесването го оформяме на фитилче(като франзела) и нарязваме седем топчета.С точилка всяко топче се разточва колкото формата на купичка, след това ги оставяме да престоят и от двете страни около 30 минути.След като престоят взимаме едно по едно всяко от седемте топчета леко я разтегляме и я поставяме върху покривка и теглим с две ръце до получаването на кора.На всяка кора се нанася плънката като след това корите се навиват с помощта на покривката и се подреждат в тава.На края яйцето и киселото мляко се разбиват с тях се полива баницата която се пече около 1 час в умерена фурна Баницата се сервира с айран.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook