Ризото с тиква
Продукти
- 1 стрък магданоз
- 75 г краве масло
- сол на вкус
- 1 дафинов лист
- 500 мл бульон , пилешки
- 100 мл бяло вино
- 150 г ориз
- 2 с.л. зехтин
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук
- 500 г тиква
- 50 сирене
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме лука и чесъна.
- Почистваме тиквата. Меката й част нарязваме на малки кубчета.
- В дълбок тиган загряваме зехтина и запържваме за около 3 минути лука и чесъна.
- Добавяме тиквата и ориза. Задушаваме за около пет минути.
- Изсипваме виното и бъркаме добре, докато не се изпари.
- Овкусяваме със сол и черен пипер.
- Изсипваме половината от горещия бульон. Добавяме нарязания на ситно дафинов лист.
- Оставяме ризотото с тиква на среден огън под капак, за около 20-25 минути, като през 1-2 минути изсипваме останалата част от бульона и разбъркваме.
- По желание, преди сервиране поръсваме малко пармезан.
Печено пиле с пикантна орехова плънка
Измиваме и подсушаваме пилето.Счукваме орехите на с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook