Гнезда от кайма
Добавено от
MariyaTyufekchieva
Видяна: 5876
Продукти
За гнездата: 500 грама кайма смес; 1 препечена филия черен хляб; 100 грама пушен кашкавал; сол на вкус; чер пипер; чубрица; За пълнежа: 4 броя яйца; 1 чаена лъжичка червен пипер; 1 супена лъжица зехтин; сол на вкус.
Начин на приготвяне
Натопете препечената филийка хляб в купа с вода докато набъбне. Изцедете я добре, наронете до трохи и прибавете към каймата. Добавете и кашкавала настърган на ситно ренде. Овкусете с подправките и омесете добре, като добавите лъжица вода. Оформете четири топки равни по големина. Подгответе 4 броя шоли като омажете дъното и стените им със смес от зехтин и брашно. Във всяка шоличка поставете топката тесто, като моделирате вдлъбнатина достатъчно голяма за едно яйце.Във всяка едно "гнездо" поставете по едно яйце. Полейте със зехтин и поръсете със сол и червен пипер.Печете в предвалително загрята фурна на 200 градуса около 10-ина минути до готовност. Проверете с клечка за зъби сърцевината на яйцето дали е готово. Каймата трябва е в приятен за печиво загар.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook