ГЮВЕЧ СЪС СВИНСКИ ДЖОЛАН
Добавено от
nelly.velichkova
Видяна: 5355
Продукти
1 свински джолан с кокал
черен пипер, червен пипер
100 мл вино
2 глави стар лук
3-4 скилидки чесън
2-3 моркова
1-2 сини домата
2 малки тиквички
около 500 г картофи
250 г гъби
3-4 печени чушки
1/2 консерва домати
магданоз
Начин на приготвяне
Месото се наръсва с черен и червен пипер и заедно с чесъна, нарязаните на много едро лук и моркови се поставят в подходящ за печене съд с капак - гърне или стъклена тенджера, налива се виното и се пече на слаба фурна ( 150 С) за около 2 часа, до пълна готовност на месото. Синият домат се нарязва на кръгчета, без да се бели, добавя се и се прибавят и едро нарязаните обелени картофи, пече се още 10-15 минути с капак.
Тиквичката се нарязва на кръгчета и се прибавя заедно с целите гъби и доматите от консерва.
Пече се БЕЗ КАПАК 15 минути или до готовност на картофите, кокълът се изважда и ястието се сервира с пресен магданоз!
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook