Кнедли с рукола и шамфъстък
Добавено от
magecreations
Видяна: 9275
Продукти
200 гр. картофи 1 шепа рукола 30 гр. шамфъстък 3 с.л. брашно 2 бр. сухари 250 мл. прясно мляко 1 к.л. соев сос лимонов сок 30 гр. краве масло сол и черен пипер
Начин на приготвяне
За приготвяне на кнедлите сварете и обелете картофите. Намачкайте ги като за пюре. Към тях прибавете 2 с.л. брашно, яйцата, натрошените сухари, сол и черен пипер на вкус. Бланширайте руколата в подсолена вода, нарежете е на ситно и е добавете към картофената смес. Накрая добавете и натрошеният шамфъстък. Разбъркайте добре. От получената смес оформете малки топки и ги оваляйте в брашно. Сложете 2-3 литра вода със сол в дълбока тенджера и я оставете да заври. Пуснете топките във врящата вода. Кнедлите са готови, когато изплуват на повърхността. За соса запържете в загрят тиган с масло до златист цвят 1 с.л. брашно. Затоплете млякото и соевият сос с температура, като на запърженото брашно и ги добавете в тигана. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти. Ако в соса ви се образуват бучки, може да го прецедите. След като соса е леко изстинал прибавете лимоновия сок. На дъното на чиния сипете от соса и отгоре наредете кнедлите. Сервирайте кнедлите топли. Добър апетит!
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook