Козуначени кифлички
Добавено от
lyubomiral
Видяна: 4412
Продукти
Продукти :(За 48 малки кифлички) 2 яйца + 1 белтък (жълтъка се използва за намазване отгоре) 1/2 ч.ч. захар 1 ч.ч. топло пряано мляко 2 1/4 ч.л. суха мая 1/2 ч.ч. олио 1 ч.л. лимонов сок кората на 1 голям лимон 1 ч.л. течна ванилия 4 1/2 ч.ч. брашно щипка сол 1 бурканче мармалад (аз използвам шипков, също така можете да използвате и шоколад) 1 жълтък + 3 с.л. мляко + 3 с.л. олио се разбиват и се оставят на страна за намазване на кифличките преди печене
Начин на приготвяне
Начин на приготвяне: От посочените продукти се замесва тесто. Можете да използвате и машина за хляб или стационарен миксер с купа. Тестото се поставя в намаслена и набрашнена купа и се покрива с фолио. Оставя се на топло място докато удвои обема си. При мен това отнема около 2 часа, но много зависи от температурата на продуктите и на помещтението в което втасва. Тестото се поставя върху плот покрит с малко брашно и се разделя на 6 топки. Всяка от тях се разточва на кръг с диаметър около 28 см. Кръгът се намазва с олио и се реже на 8 триъгълни сегмента. (Ако желаете кифличките да да по-големи, просто разделете тестото на 4 части, вместо 6). Върху основата на всяко от парчетата се поставя от плънката и се навива на кифличка, като краищата се подвиват на буквата С. Кифличките се подреждат върху тава покрита с алуминиево фолио, което предварително е намаслено и напрашнено. Оставят се да втасат на топло за още половин час. Намазват се със разбитите жълтък, мляко и олио. Поръсват се със захар. Пекат се на предварително загрята фурна на 175 С градуса (350 Ф) за около 15-20 минути до златисто. Наблюдават се да не изгорят.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook