Опиянени плодове , потопени в крем маскарпоне и бял шоколад
Добавено от
MariyaTyufekchieva
Видяна: 4303
Продукти
2 броя средно големи обелени праскови, около 200 грама почистени от костилките череши; 500 грама маскарпоне; 250грама бял шоколад; 2 супени лъжици коняк; 1 супена лъжица кафява захар; По желание, крокан от бадеми.
Начин на приготвяне
Нарежете черешките на половинки, а прасковите на малки парченца. Смесете ги в дълбока купа. Загрейте коняка и захарта, докато тя се стопи. Оставете да изстине добре, охладете в хладилник. Полейте със студената конячна смес плодовете и оставете отново в хладилник докато приготвите крема. Разтопете шоколада на водна баня и смесете с маскарпонето. Разбийте с бъркалка до пухкава смес. Отцедете плодовете от конячната смес. На дъното на стъклена чаша поставете малко плодове, отгоре крем, и пак ред плодове. Може да разнообразите между кремът и плодовете с крокан от бадеми.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook