Рулца с пълнени канелони и пикантен сос
Добавено от
PetyaTsankova
Видяна: 5792
Продукти
Необходими продукти :За рулцата: 1кг кайма;1 яйце;1 глава лук, настърган на ситно;1 филия хляб ,предварително накисната във вода(или пр.мляко);4 с.л. кетчуп;щипка черен пипер;щипка кимион; щипка смляна чубрица;сол (при необходимост). За канелоните:6 кори за лазаня.За пълнежа на канелоните: 6 ленти свинко филе( или пуешко филе ,или пушен бекон);1 морков,нарязан на пръчки дълги ,колкото е ширината на корите за лазаня;1-2 кисели краставички,нарязани по същия начин ,както моркова;100 гр кашкавал,нарязан както моркова и кис.краставички ;100 гр мариновани гъби;2 с.л. нарязани маслини;по желание може и топени сирена да се сложат.За пикатния сос:1/2 ч.ч.кетчуп( по желание - сладък и лют );3-4 с.л. кафява захар (може и бяла);2 с.л.ябълков оцет;2 с.л. бяло вино;2 с.л. доматен сок;щипка черен пипер;1 скилидка чесън ,накълцан на дребно(по желание).
Начин на приготвяне
Начин на приготвяне :Овкусяваме каймата с черния пипер,кимиона,чубрицата и солта.Прибавяме яйцето,лука,филията хляб,кетчупа и измесваме добре каймата.Покриваме я и я оставяме в хладилника да си почине.През това време приготвяме канелоните.Нарязваме киселите краставички,моркова и кашкавала на пръчици с дебелина ,колкото кутрето и дължина ,колкото е ширината на корите за лазаня.Морковените пръчици се задушават с малко вода ,щ.сол и щ.захар в МВ за 2-3 минути. Във вряща подсолена вода бланшираме една кора за лазаня, докато омекне( 3-4 мин.;или според указанията).Изваждаме я върху чиния и пускаме втората.Докато тя ври ,в единия край на готовата кора слагаме лента филе или бекон ,а върху нея по 1-2 пръчици от кис.краставички,морковите и кашкавала,няколко мариновани гъбки и от нарязаните маслини.След което навиваме на руло.Процедурата се повтаря и с осталите кори в резултат, на което имаме 6 пълнени канелони.Изваждаме каймата от хладилника и я разделяме на шест равни части.Разстиламе една част върху парче алуминиево фолио и в единия край слагаме едно канелони . С помощта на фолиото завиваме и оформяме на малко руло.Поставяме в намаслена правоъгълна тавичка.По същия начин оформяме и осталите пет рулца. Заливаме ги с пикатния сос ,аз обикновено правя двойна доза сос,защото е много вкусен и все не стига.Пекат се на 170 *-200*С ,час и половина.Две три минути преди да се извадят рулцата се поръсват с настърган кашкавал . Приятен апетит!Много са вкусни ,опитайте ги и вие!Ще ви харесат!
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook