Самардалови хлебчета със сушен лук
Добавено от
magecreations
Видяна: 4798
Продукти
400 гр. бяло брашно 5 гр. суха мая 100 мл. прясно мляко 150 мл. вода 10 гр. сушен лук сол и захар зехтин самардала
Начин на приготвяне
За приготвяне на тестото първо разтворете маята в предварително затопленото мляко до около 40 градуса. Прибавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, за да се получи гъста каша. Оставете да втаса. Прибавете готовата смес към останалите продукти - брашно, вода, зехтин, сол, самардала и сушен лук и започнете да месите. Оставам на Вас, да прецените количеството на самардала. Тестото трябва да стане еластично и меко. Оставете тестото да втаса (да удвои размера си двойно).Върху набрашнена повърхност разточете тестото на тънко. Завийте го на руло. Нарежете на отделни питки. Наредете ги в намазнена тава или върху кухненска хартия. Намажете питките с малко зехтин и оставете да втасат повторно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Горещите питки намажете с масло и покрийте с кърпа. Добър апетит!
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook