Тирамису в чаша
Добавено от
todorova.nina
Видяна: 9872
Продукти
3 яйца 100 гр. захар 250 гр. маскарпоне 150 мл. силно еспресо 100 гр. савойарди 50 мл. амарето 1 суп.л. какао
Начин на приготвяне
Отделяме белтъците и жълтъците на яйцата. Разбиваме жълтъците със захарта, докато изсветлеят и стане пухкава смес. Добавяме маскарпонето и с тел разбъркваме до еднородна смес. Отделно разбиваме белтъците на пяна, след което внимателно добавяме към другата смес. В по-дълбока чиния или купа изсипваме кафето и към него добавяме ликьора. В подходящи, по-широки в основата си чаши, сипваме малко от сместа на дъното. Потапяме за кратко савойардите в кафето, защото те се напояват много бързо и има опасност да се разпаднат. Редим един плътен пласт от тях, естествено начупвайки ги на удобни парчета. Отгоре отново крем, след това пак савойарди и завършваме с крем. Поръсваме какао върху всяка чаша и оставяме да се охлади. Ако след охлаждането какаото е попило в крема, преди сервиране може всяка чаша да се поръси отново с малко пресято какао.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook