Торта "Гнездо"
Добавено от
mim.savova
Видяна: 7876
Продукти
За блата яйца - 4 броя вода - 4 с.л. гореща захар - 150 г брашно - 150 г нишесте - 50 г какао - 50 г на прах вода - 3 - 4 с.л. гореща бакпулвер - 1 пакетче ванилия - няколко капки за крема: пудинг "Ванилия" - д-р Йоткер сметана растителна - 2 ч. ч. желатин - 1 пакетче за украсата: шоколадови яйца по избор черен шоколад
Начин на приготвяне
От продуктите за блата се изпича 1 блат, разрязва се на 2 или 3 части по избор. Сиропират се с 1 пакетче "Мокачино" , разтворено с прясно мляко. Редуват се блат, намазан с крем и отново блат и крем, последния се залива с шоколадова глазура. Тортата се облепя с шоколадови сламки, изработени предварително от шприцован шоколад върху хартия за печене, до получаване на вид на гнездо. Накрая се поставят шоколадовите яйца.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook