Великденски пълнени Моркови с яйчена салата
Добавено от
dechito
Видяна: 8400
Продукти
1 бр. бутер тесто * (по оригинална американска рецепта се използва готово тесто за пай) 1 яйце (размито с 1 чаена лъжичка вода) жълта и червена течна боя за храна 1 1/2 чаша яйчена салата или такава по ваш избор 1 връзка пресен копър или магданоз Необходими инструменти: нож за пица или обикновен нож 6 метални форми за направа на рогчета сладкарска четка незалепващо алуминиево фолио, хартия за печене
Начин на приготвяне
Загрейте фирната на 200*С. Разтелете бутер тестото (или тестото за пай) върху дъска и го нарежете на 6 равни ивици. Намажете всяка ивица с яйцето и навийте всяка ивица на тънко ролце. Навийте така направеното ролце около формата за рогчета. Смесете 1:30 червната и жълта боя (1 капка червена : 30 капки жълта) и с четка оцветете вече готовата форма на моркова. Печете на хартия за печене за около 6-8 мин до златисто. Оставете моркова да се охлади за около 5 мин от фурната. Отстранете внимателно формата за рогчета. Напълнете всеки морков преди сервиране със салатата и добавете магданози или копър отгоре за окраса. ***Може да съхранявате до 2 дни в херметически затворен съд, но най-добре консумиракте веднага.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook