Close search

Попарена риба с гъби и лимоново масло

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1

Попарена риба с гъби и лимоново масло photo-credit Попарена риба с гъби и лимоново масло

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Във вряща вода слагаме дафинов лист, джинджифил, кориандър, кора от лимон, сок от лимон, сол и черен пипер.
  2. Рибата посоляваме, поръсваме с черен пипер, сипваме малко зехтин и я поставяме на водна пара над водата с подправките за 8-10 мин.
  3. Начин на приготвяне на соса: Почистваме и нарязваме праз, гъби и чесън. Запържваме ги в зехтин на тих огън и добавяме див лук, копър и магданоз. Овкусяваме със сол и черен пипер. По желание може да добавим малко кора от лимон.
  4. Начин на приготвяне лимоново масло: Смесваме лимонов сок, лимонова кора, пресен лук, масло, копър.
  5. Сервираме соса, отгоре рибата и гарнираме с лимоново масло.
Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK